Dit was een mega EYE-opener voor mij.

Ik keek dit filmpje ergens eind 2014 en het maakte me ongemakkelijk, meer niet eigenlijk. Zoals hij zelf ook zegt: het is niet leuk om te horen. Een standje, want dat was deze video, is niet leuk om te horen en het is bovendien makkelijk om het aan de kant te schuiven. Ik weet bijvoorbeeld ook niet meer hoe ik bij deze man kwam, wat was ik toen in hemelsnaam aan het doen? Wat het in ieder geval was, was een onbewust verlangen naar antwoorden, waarom mijn familieleden deden zoals ze deden. Waarom het in mijn eigen gezinnetje zo anders en veel makkelijker ging, maar als ik naar achteren, naar mijn rol als kind, keek niet. Doordat ik het filmpje had gezien, en het een paar maanden liet voor het was, kon ik gebeurtenissen nadien beter plaatsen, en ging ik meer, en uiteindelijk heel veel lezen over families, scapegoating en luisteren naar verhalen van anderen. Fascinerend. Een paar mooie citaten uit deze videoboodschap: 

You need to live independent of the good or bad opinions of others.

Don’t look for consciousness where there is none.”

Ik deel het omdat het anderen kan helpen, zoals ik ook graag -eerder- geholpen had willen worden. Nog beter is het als dit niet op jou van toepassing is. Mits je een vrije geest heb zul je dat vanzelf aanvoelen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestmail

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.